Transportskruvar

Vi konstruerar och tillverkar alla typer av transportskruvar

Vi tillverkar de flesta typer av transportskruvar, i olika storlekar och varianter, med eller utan kärnrör, med eller utan tråg och lock och med alla typer av blad och stigningar. Med vår egenutvecklade bockmaskin kan vi dessutom erbjuda tillverkningen av lösa gängor med kort leveranstid som kan användes för snabb lösning t ex vid haverier och reparationer. Vi är även underleverantör till andra mekaniska verkstäder som tillverkar skruvar. Vi levererar skruvar i svart, rostfritt, syrafast, värmebeständigt och härdat stål.

Vi har en egen målaranläggning vilket ökar effektiviteten och minskar våra leveranstider. Lackboxen är verksamhetsanpassad, designad av oss själva och byggd med innermåtten, 3,9x 12,6m vilket innebär att vi kan måla långa detaljer. När det gäller färgval strävar vi efter att successivt gå från lösningsmedelsbaserad färg till vattenbaserad för att förbättra både miljö och arbetsmiljö.

Transportörer för alla behov

Syfte, funktion och användningsområde är unika för varje kund och vi tillverkar transportskruvar för alla typer av material och branscher. Vi matchar behoven och erbjuder flera olika material utöver standardstål: rostfritt, Hardox, syrefast, duplex eller värmefast stål. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi ständigt nya produkter efter behov. Vi är licensierade enligt:
SS-EN ISO 9606-1 135P BW FM och SS-EN ISO 9606-1 136P BW FM5.

Olika transportskruvar för olika användningsområden

Transportskruvar används inom i stort sett alla branscher för att snabbt, driftsäkert och kostnadseffektivt transportera gods. Det finns olika skruvar för olika behov, t ex med:

Standardgänga, för hårda material och långa transportsträckor

Progressiv gänga, för jämn fyllnadsgrad vid transport av svårdoserade material

Ekergänga, för material med varierande styckestorlek samt vid utmatning ur materialfickor

Paddelgänga, för ”valvbyggande” material samt vid utmatning ur materialfickor

Kärnlös gänga, för våta, klibbiga och långfibriga material

Åk till toppen